Home » Prentenboek

Het is voor een kind ontzettend belangrijk dat hij leert lezen. Het blijkt namelijk dat dit goed is voor een kind zijn ontwikkeling, vandaar dat je dan ook niet vroeg genoeg kan beginnen. Nu is het natuurlijk een beetje lastig voor een kind om in een keer met een boek te beginnen, alle zinnen en woorden zijn dan nog een beetje te veel van het goede. Een oplossing is dan ook om te beginnen met een prentenboek. Dit zijn kleine boekjes waarin een verhaaltje wordt verteld, net als een normaal boek dus, alleen heeft een prentjesboek allerlei leuke plaatjes die tot de verbeelding van het kind kunnen spreken.

De leukste prentenboeken

Bekijk alle prentenboeken

Prentenboeken voor peuters

Prentenboeken voor peuters is dan ook echt een oplossing voor wie zijn kind niet echt enthousiast kan maken voor het lezen. Door de plaatsjes vinden ze het in een keer wel leuk. Het is ook erg handig dat je ze voor het slapen voor kan lezen, de boekjes zijn meestal niet zo dik. Genoeg dus voor het slapen gaan. Bij ons kun je dan ook prentenboeken kopen. Het voordeel van ons is dat je keuze hebt uit heel voor soorten boekjes. Zo hoef je niet helemaal naar de bieb toe te gaan om vervolgens weer met een tas vol boeken naar huis te lopen. Nee, je kunt gewoon boeken bestellen terwijl je lekker onderuit gezakt op de bank ligt. Wat ook een leuk idee is, is om je kind of peuter mee te laten kijken bij het bestellen. Zo kan hij zelf kiezen wat voor boekjes hij wilt lezen, of je kunt hem gewoon verrassen natuurlijk.

Soorten prentenboeken

Er zijn echt super veel soorten prentenboeken. Ieder boek hoort weer bij zijn eigen doelgroep en thema. Zo heb je natuurlijk echte meidenboeken over paarden, prinsessen en regenbogen. Maar voor de jongens zijn er ook spannende boeken waarin een held op avontuur gaat. Dat maakt een prentenboek dan ook zo ontzettend leuk. Ieder boek is weer een nieuw avontuur om te ontdekken. Door de plaatjes zal het kind volledig opgaan in het boek. Daarnaast is het leuk om de boekjes te bewaren, zo kan je kind ze later voorlezen aan zijn eigen kinderen als dit nodig is. Wil je dus jouw kind geïnteresseerd laten raken in lezen en wil je hem aanmoedigen om zich te ontwikkelen? Dan is een prentenboek een erg goed beginnetje, van hier uit kan hij of zij steeds verder gaan lezen. Het is dan ook het ideale instapmomentje tot de wereld van de boeken en verhalen. Wij kunnen je daar bij helpen, neem dus een keer een kijkje door het grote assortiment prentenboeken wat wij hebben. Je zult vast wel iets vinden.